Wytrawne tartaletki z pastą jajeczną

zdjęcia do przepisów (5)

Składniki na 4-5 tartaletek:

  • 4 łyżki mąki kokosowej
  • łyżka oleju kokosowego
  • 2 jajka
  • 2 szczypty soli

Składniki na pastę jajeczną:

  • 2 jajka ugotowane na miękko
  • pół cebuli lub szczypiorek
  • sól, pieprz, kurkuma

+ dowolne warzywa (tutaj pomidor na paście i sałata lodowa z ogórkiem kiszonym)

Do kubka wbij 2 jajka, dodaj mąkę i olej. Dopraw odrobiną soli. Łyżką wymieszaj do konsystencji „mokrego piasku”. Włóż masę do foremek na muffinki formując zagłębienie, w którym umieścisz pastę. Włóż do nagrzanego piekarnika do temp. 180 stopni i piecz około 13 minut.

Pastę przygotuj z dwóch jajek ugotowanych na miękko, poszatkowanej cebuli lub szczypiorku i przypraw – sól, pieprz, kurkuma lub inne dowolne zioła czy przyprawy wg uznania.

Do upieczonych tartaletek przełóż pastę, udekoruj np. pomidorem. Dodatkowo przygotuj sobie surówkę/sałatkę z ulubionych warzyw.

zdjęcia do przepisów (4)

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s