zdjęcia do przepisów (6)

Składniki na ok. 4 porcje

  • 500g mięsa wołowego na gulasz
  • 2 cebule
  • 2 marchewki
  • 1 korzeń pietruszki
  • 10 pieczarek
  • 2 ogórki kiszone
  • 1 papryka czerwona
  • Czosnek
  • Domowy przecier pomidorowy lub krojone pomidory w sosie własnym
  • Olej kokosowy/ masło klarowane do smażenia
  • Przyprawy: papryka czerwona słodka, liść laurowy, majeranek, kminek, ziele angielskie, pieprz i sól

Mięso kroimy w kostkę, mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, papryką słodką pieprzem i solą. Kroimy cebulę w kostkę, podsmażamy do zeszklenia na patelni. Do cebuli dodajemy mięso i smażymy aż się zarumieni i zmięknie. Można podlać wodą. Dodajemy paprykę pokrojoną w paski, marchewkę, pietruszkę i pieczarki pokrojone w plastry. Wszystko razem dusimy, aż warzywa i mięso zmiękną. Wlewamy passatę pomidorową dodajemy ogórki kiszone pokrojone w kostkę i przyprawy: liść laurowy, ziele, majeranek, kminek, pieprz i sól.
Gotujemy do połączenia smaków.

zdjęcia do przepisów (6)

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

w

Connecting to %s