zdjęcia do przepisów

Składniki na 4 porcje:

  • Filet z indyka ok. 600g
  • Dwie średnie cukinie
  • Papryka czerwona
  • Cebula biała
  • Cebula czerwona
  • Domowy przecier pomidorowy lub passata pomidorowa
  • Krojone pomidory w sosie pomidorowym (mogą być świeże bez skóry)
  • Papryka wędzona – przyprawa (obowiązkowo)
  • Papryka ostra – przyprawa
  • Sól, pieprz
  • Masło klarowane lub olej kokosowy

zdjęcia do przepisów (1)

Pokrojoną w większą kostkę cebulę podsmażamy na maśle lub oleju na głębokiej patelni. Filet z indyka doprawiamy solą i pieprzem, kroimy na kawałki i dodajemy do cebuli. Dusimy na patelni pod przykryciem. Kroimy paprykę w krótkie paski, a cukinię w cienkie plastry. Dodajemy do mięsa i cebuli. Wszystko dusimy ok. 15 minut do miękkości. Zalewamy pomidorami, przyprawiamy papryką ostrą i koniecznie wędzoną, która nadaje potrawie wyjątkowego smaku.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

w

Connecting to %s