zdjęcia do przepisów (10)

Składniki na ok. 2 porcje:

  • ¾ szklanki ryżu jaśminowego
  • 3 garści świeżego szpinaku
  • 2 marchewki
  • ząbek czosnku
  • ok. 1,5 szklanki bulionu
  • masło klarowane
  • przyprawy: curry, oregano, pieprz, sól

zdjęcia do przepisów (8)

Płuczemy ryż kilka razy pod zimną bieżącą wodą. Rozgrzewamy masło na patelni, dodajemy starte na tarce marchewki i przeciśnięty czosnek. Dusimy aż zmięknie marchew. Szpinak kroimy na mniejsze paski i dodajemy do marchewek. Do warzyw wsypujemy ryż, zalewamy wszystko bulionem i dodajemy przyprawy wedle uznania. Gotujemy aż ryż zmięknie i w razie potrzeby podlewamy wodą.

zdjęcia do przepisów (9)

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

w

Connecting to %s